De kan få spela i Kanada

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
“Auschwitz är alltid nu” från Folkets hus i Karlskoga.
Foto: Roger Gleisner
Ung teater Karlskoga kan komma att spela upp sin pjäs “Auschwitz är alltid nu” på en världsfestival i Kanada nästa år. De är en av 100 nomineringar i världen.

Teatergruppen har blivit Sveriges nominering till teaterfestivalen International Amateur Theatre Associations, IATA, i Saint John, Kanada nästa år.

– Det är jättehäftigt. Bara att ha fått nomineringen är väldigt kul och det är en ära att få vara representanter för Sverige i en internationell festival, säger Simon Tarakkamäki som är medlem i Ung teater Karlskoga.

Föreställningen, som är ett resultat av en resa till Auschwitz som gruppen gjorde i juni, går under mångfald vilket är temat i festivalen.

– Vi skickade in en ansökan om att få vara med och nu har vi blivit vald av den svenska kommittén att bli Sveriges nominering till festivalen, säger Eva Dällerud som är teaterpedagog åt gruppen.

Totalt är det 100 länder får inbjudan att nominera en föreställning. Av dessa föreställningar kommer IATA att välja ut minst tolv produktioner som kommer delta i festivalen.

IATA har fått synopsis och manus översatt på engelska samt en videoinspelning på själva uppträdandet.

Ung teater Karlskoga är en förening med elever från Kulturskolan i Karlskoga.