Däcktjuvar tagna i Örebro

Brott & blåljus
PUBLICERAD:

Under natten mot torsdag grep polisen i Örebro två personer som stulit däck från en bilfirma. Nu försöker polisen koppla tjuvarna till däckstölden som skedde i Karlskoga under förra helgen.

Örebro län har drabbats av flera däckstölder till en kostnad av hundratusentals kronor både i Karlskoga och i Örebro.

En person såg hur två män lastade in däck i en skåpbil ur en container vid en däckfirma i Örebro.

Vittnet larmade polisen och följde sedan efter männen när de körde från platsen. Polisen kunde sedan gripa två män, 35-respektive 45 år gamla, i en vit skåpbil. I bilen fanns 36 bildäck.

Förra helgen stal tjuvar över 184 bildäck ur en container i Karlskoga. Polisen vet inte än om det det är samma tjuvar eller liga som de tog i Örebro

– Automatiskt jämför vi olika brottsplatser, vi kallar det samordning, berättar Stefan Dangardt, presskommunikatör på polisområde Örebro län.

Oftast när liknande brott sker inom ett större område brukar tjuvarna ha ett så kallat ankarställe.

– Det är en plats där de samlar ihop stöldgodset innan det fraktas vidare. Oftast med lastbil. Polisens underrättelsetjänst kollar på det. Oftast hittar vi de platserna efter tips från allmänheten. Så ser folk något underligt, att folk packar över sakar, då ska de kontakta polisen, säger Stefan Dangardt.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.