Friskvårdsmässa på Tunet

Nyheter
PUBLICERAD:

Degerfors kommuns första friskvårdsmässa bjöd på lite av varje på Tunet, Folkets hus. Här kunde man få veta mer om företag och föreningar, eller få zonterapi.

Degerfors kommun anordnare friskvårdsmässa i Folkets hus, Tunet
Foto: Anna-Stina Tallmyren

Friskvårdsmässan, som inleddes vid lunchtid, var som vi berättat tidigare egentligen riktad till kommunanställda. Det med anledning av de från och med årsskiftet erbjuds friskvårdsbidrag. Förutom att man räknar med att en stor del av de anställda skulle besöka mässan, så valde man även att öppna för allmänheten.

Men det var inte rusning vid öppningen vid lunchtid. På frågan om det var en svår tid, då många jobbar, svarar Timmie Falk som tillsammans med Anna Post Skoog hållit i trådarna:

– Det är därför vi har öppet fram till klockan 18, så att fler ska ha en chans att hinna hit.

Bland utställarna fanns Naprapat Julia Mälman som berättade om hur man kan använda friskvårdsbidraget för att få massage, om man exempelvis har värk i nacke och axlar. Här fanns Anna Kihlberg, från Colluseum Club, som berättade att det nya gymmet i Degerfors öppnar inom kort. Här fanns även Möckelnföreningarna, Degerfors Golfklubb, Loka Brunn och Örebro Rättighetscenter för att nämna några av utställarna.

– Nu hölls mässan med anledning av införande av friskvårdsbidraget, men vi hoppas den ändå kan bli återkommande, säger Timmie Falk.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.