"Färre fall av vägglöss"

Åsikter
PUBLICERAD:

Jag måste säga ifrån här. Karlskogahem har gått ut och sagt att de haft “färre fall av vägglöss” som en slags god nyhet. Det nämns inte hur Karlskogahem hotar på sina “informationsmöten” att vräka folk om de får återfall av denna pest och lägger skulden på hyresgästen.

Sanering av vägglöss.
Foto: Robin Haldert / TT

De tacklar en lägenhet i taget med den billigaste och enklaste bekämpningsmedlet, och tar ingen hänsyn till grannarna. Studier visar, och sanneringsbolaget har bekräftat att vägglöss rör sig mellan lägenheter! Om människorna i en drabbad lägenhet inte är hemma EN natt, så rör de på sig och följer CO2 utsläppet (andedräkten) ifrån närmaste granne, och sen räcker det med en hona att kunna lägga ägg och så är det kört! De rör sig genom ventilation, bredbandskablar m.m. Att handskas med en sån här pest med en lägenhet i taget fungerar inte! Det ger kortvariga resultat så sanneringsbolaget kan ge dem rapporten de vill höra, men det betyder inte att de är borta! De har extrem god överlevnadsförmåga, de kan leva längre än ett år utan att äta (suga blod). För att inte tala om tvättstugorna, de överlever 40grader tvätt.

Det går inte ut NÅGON information till grannarna alls. Detta "mörkertal" av folk drabbade är skyhögt nu, då många av oss inte har några alternativ för bostad och de flesta vågar inte säga att de har vägglöss igen, för de kan bli utkastade! Karlskogahem tar bara tillräckligt med ansvar för att kunna gå ut med siffror såhär. De har ett stort problem, och de måste tackla hela hus åt gången! Många av dessa "avslutade ärenden" är bara folk som gett upp, och föredrar att leva med dessa kryp, än skammen och risken att bli utkastade.

Vi som fått bo med dem får en slags post-traumatisk syndrom där det kliar, även om det kanske inte är något, vid varje litet svart gruskorn startar paniken igen, man tror man blivit av med dem, men man lever i konstant fruktan att de är tillbaka. Man tror man har vunnit, det går ett par månader. Sen TJOF, så får man en fult livs levande jävel som kommer krypande över ens ansikte på natten! Det är ett rent helvete. Särskilt för de som har barn, och alla kläder, gosedjur o sånt som kan vara hem till dessa satans tyg.

Snälla, Karlskogahem måste hållas till ansvar, och finna en bättre rutin som inte bygger på hot och denna falska "vi har stor respekt för de som inte anmäler" och "vi förstår vad jobbigt det måste vara".

Nej och åter nej, om man inte haft vägglöss kan man inte förstå! Man kan bara föreställa sig, och även det är inte nära hur verkligheten ser ut.

Att leva i månader i paranoia med alla kläder i plastsäckar är inte att leva, och ändå ska vi betala deras höga hyror för att leva så här?

Nej, någon måste tala ut, tyvärr är det en för stor risk för oss som är drabbade.

MVH

“Den återkommande vägglusen”

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.