Friad för fyllebråk

Brott & blåljus
PUBLICERAD:

En Karlskogabo i 55-årsåldern friades vid Örebro tingsrätt för misshandel.Ingress här...

Det var den 26 maj som mannen och hans fru åkte till Stockholm och bodde på hotell. På förmiddagen var paret ute på en restaurang. De beställde in öl och vin och de två blev väldigt berusade. När de under eftermiddagen när de skulle åka tillbaka fick mannen hjälpa sin fru tillbaka till hotellrummet.

Kvinnan berättade under tingsrätten att hon har ett svagt minne av vad som hände på hotellrummet. Det hon kommer ihåg var att de hamnade i bråk. hon kunde visa upp skador på ansiktet och rygg, men är osäker på hur hon fick dem.

Mannen har berättat att han lade sig i sängen och att frun började slå på honom.

Eftersom inte heller han var nykter har han svårt att minnas händelserna i detalj och han har också minnesluckor. Det är omöjligt för honom att förklara hennes skador.

Tingsrätten konstaterar att parets uppgifter måste bedömas med viss försiktighet. Till detta kommer att frun vid huvudförhandlingen uppgivit att hon anser det helt osannolikt att hon skulle ha blivit utsatt för misshandel av sin man.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.