Malmö nästa för tidigare BIK-stjärnan

Ishockey
PUBLICERAD:

Äventyret i Nordamerika blev inte vad Carl Persson hade hoppats på. Nu är det klart att den tidigare BIK-stjärnan representerar Malmö resten av den här säsongen samt nästa säsong.

– Det känns otroligt skönt att få köra igång med Malmö, säger Persson till sydsvenskan.se.

Carl Persson, här i Karlskronatröjan, är fri från sitt NHL-kontrakt med Nashville Predators och har nu skrivit på för Malmö. Suvad Mrkonjic/TT
Foto: SUVAD MRKONJIC

Carl Persson skrev, efter att ha gjort 24 poäng på 59 matcher under sin debutsäsong i SHL, ett tvåårskontrakt med NHL-topplaget Nashville Predators i maj.

NHL-kontraktet gav BIK, som Carl Persson representerade 2015–2016 och 2016–2017, en intäkt på över en miljon kronor vilket säkrade föreningens elitlicens efter en resultatmässigt svag säsong.

Äventyret i Nordamerika blev dock inte vad Carl Persson, 23, hade hoppats på. Forwarden fick inleda säsongen i Atlanta Gladiators i ECHL, som enkelt förklarat är en tredjeliga bakom NHL och AHL.

Efter tre poäng på sex matcher i Atlanta Gladiators blev Persson uppsatt under ”unconditional waivers“, som innebär att övriga NHL-klubbar får möjligheten att ta över Perssons kontrakt, på onsdagskvällen.

Nu är det klart att Persson, fri från sitt NHL-kontrakt med Nashville, vänder hem till Sverige i stället. Persson kommer att spendera resten av den här säsongen samt nästa säsong i Malmö, som han skrev på för redan inför säsongen men aldrig han representera då det blev Nashville i stället.

– Det är jätteskönt att vara hemma. Känns otroligt skönt att få köra igång med Malmö, säger Persson till sydsvenskan.se.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.