Panik på playan

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:

Pappan är så rädd att han krymper ihop, rent bildligt, medan dottern Maja håller huvudet kallt då de båda tappar bort varandra. Det är tydligt i Panik på playan, som alla förskoleklasser i Degerfors kommun fått se.

Anders Jansson och Violetta Barsotti Stephan, Teater Barbara, i Panik på playan.
Foto: Anna-Stina Tallmyren

För ett år sedan gästade teater Barbara, från Stockholm, med barnteatern Barbie-Nils och pistolproblemet.

Nyligen var det dags igen, men då med föreställningen Panik på playan, framförd av Anders Jansson och Violetta Barsotti Stephan samt en rad dockor i form av djur och även Maja som docka, liksom hennes pappa som docka då han har krympt ihop av oro.

Teatern bygger också på bakgrundsbilder, effektfulla skuggspel och så ett och annat musiknummer.

Man får följa lilla Maja och hennes pappa som åker på solsemeter där det finns massor att göra. Pappan försöker hinna med så mycket som möjligt, medan Maja vill ta det lugnt, läsa en bok och köpa glass. Så tappar de bort varandra och paniken växer, i alla fall hos pappan. Lyckligtvis hittar de varandra igen.

– Föreställningen bygger på den norska författaren Mari Kanstad-Johnsens bok Livredd i Syden. För dramatisering och regi står Johan Ehn, berättar Anders Jansson.

Förskoleklasserna hade bjudits in till föreställningen i biblioteket och alla fick sen Cecilia Heikkiläs bok “Grävlingens resa”.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.