De har varit BIK:s bästa

Ishockey
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
BIK Karlskoga har fortsatt att övertyga under andra fjärdedelen av hockeyallsvenskan. Nu, när 26 av 52 omgångar spelats, är det dags för säsongens andra Stjärnlag.

Målvakt

Henrik Lundberg. Precis som under första fjärdedelen har han visat mycket bra takter. Gör ytterst sällan några misstag utan är stabil och pålitlig. Har bidragit till många av lagets vinster. Till och med en av ligans bästa målvakter.

Henrik Lundberg.
Foto: Idrottsfoto.se

Backar

Victor Berglind. Har även han bekräftat sin höga kapacitet från omgång 14 till och med 26. Ett vasst offensivt vapen som är trygg och gedigen även i egen försvarszon. En ledare i BIK-laget som gör stor nytta på många sätt.

Victor Berglind.
Foto: Idrottsfoto.se

Dennis Fröland. Fick ett omnämnande redan i samband med första Stjärnlaget men fick då stå tillbaka för att han varit inne på för många mål bakåt jämfört med framåt. Nu talar statistiken till Frölands fördel. Hög allsvensk klass redan under debutsäsongen i näst högsta ligan.

Foto: Idrottsfoto.se

Henrik Larsson, då? Han har absolut varit riktigt bra sedan han anslöt till BIK från Brynäs men har i mina ögon spelat för få matcher för att bli aktuell här.

Jacob Lundegård var back bredvid Berglind i mitt första Stjärnlag. Nu får han lämna eftersom han missat för många matcher på grund av skada.

Överlag har det i de flesta matcherna sett mycket tryggt ut på backsidan.

Center

Gustaf Franzén. Han är fortsatt given på centerplatsen. Stark både offensivt och defensivt. Det är få centrar i serien som visat högre kvaliteter än Franzén så här långt. Ett riktigt vasst nyförvärv som har förutsättningar att även fortsättningsvis vara en toppspelare, både i BIK och allsvenskan.

Foto: Gustaf Franzén

Forwards

Fredrik Forsberg. Inte heller här är det någon tvekan. “Foppa” är mycket produktiv. En spelare med egenskaper som gör honom till en matchvinnartyp. Gör sällan en svag insats. Kombinerar bra tekniska färdigheter med ett rejält jobb. Varje dag.

Fredrik Forsberg.
Foto: Idrottsfoto.se

Juliuz Persson. Tidigare har han varit ännu bättre som center. När han fått spela ytterforward har han klarat det på ett överraskande tilltalande vis. Slitstark spelare som producerat allt mer, och allt oftare, den här säsongen. Hans mångsidighet gillas av krönikören. “Julle” ersätter Fredrik Höggren från första Stjärnlaget.

Juliuz Persson.
Foto: Idrottsfoto.se

“Julle” utmanas i första hand av Gustaf Thorell som är pålitligheten själv när det gäller helgjutna insatser och många poäng. För andra gången sätter jag “Gurra” som första reserv när det gäller forwards.

Centern Oliver Eklind är en stor överraskning för mig hittills, den största.