Division 1-debut för Karlskogakillen

Ishockey
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Foto: PONTUS LUNDAHL / TT
På onsdagskvällen kommer Karlskogasonen Lukas Höjer, som nyss fyllde 19 år, göra division 1-debut.

Han lånas in till Kumla från Hallsberg till mötet med topplaget Borlänge där Tobias Sjökvist från Karlskoga har en framträdande roll.

Så här skriver Kumla på sin Facebook-sida: “Perfekt att få låna in Lukas till dagens match. Han har tränat med oss den här veckan och gjort det bra. Ung, stor och orädd forward som går raka vägen på mål. Bra att ha koll på inför framtiden också” säger forwardscoachen Erik Planeby om kvällens tillskott.

Lukas spelade två säsonger i Kumla som U16-spelare och junior efter att ha fått sin grundläggande hockeyfostran hemma i Karlskoga. Nu är han inne på andra spelåret i Hallsberg där han på 15 division 2-matcher i samma serie som HC Flyers stått för två mål och tre målgivande passningar.

Lukas pappa Christer Eriksson, senare Höjer, kom fram i BIK:s A-lag redan hösten 1990 då han var 17 år. Det var den säsong som Karlskogaklubben tog sig tillbaka till division 1 (som på den tiden var näst högsta divisionen) omgående efter att ha ramlat ur säsongen innan.

Klicka här för att se hur det går i matchen