X-macken har fått ny ägare

Näringsliv
PUBLICERAD:
Det har en längre tid varit känt att Booforsen har köpt och ska ta över X-macken. Nu har man gjort det även rent formellt.

X-macken, även känd som Veteranmacken och Uno-X, ligger på en fastighet vid E18 vid östra infarten till Karlskoga. Fastigheten har nu formellt gått över i Booforsen fastighets AB:s ägo.

"Vi utvärderar nu hur fastigheten skall användas och vi vill få med olika parter i en lösning som gynnar Karlskoga" säger Booforsens vd Björn Åkerberg i ett pressmeddelande.

Trots att ägarbytet är genomfört har den tidigare ägaren Heikki Niinikivi en del tillhörigheter kvar på fastigheten. Enligt pressmeddelandet har han några veckor på sig att få bort dem.

Nu vill Booforsen skapa vad man kallar en ny välkomnande entré till Karlskoga.

"Det finns en del idéer men hur vi väljer att välkomna alla som kommer till eller passerar Karlskoga är en så pass stor angelägenhet att vi vill dela den med alla andra intressenter som kan och vill ha något positivt att bidra med här" påpekar Björn Åkerberg.

Booforsen kommer nu att ta kontakt med Karlskoga kommun och andra delar av samhälls- och näringslivet för att diskutera hur man på bästa sätt ska utforma fastigheten för framtiden.