Kräver åtgärder av företag

Nyheter
PUBLICERAD:
Arbetsmiljöverket, AV, har genomfört en inspektion av ett företag i Karlskoga och hittade åtta brister i verksamheten.

Bland annat så anser Av att företaget inte undersökt arbetsmomenten och bedömt risker som kan uppkomma till följd av användning av handhållna maskiner. Företaget har heller inte någon förteckning över de kemiska riskkällor som finns i verksamheten.

Vid inspektionen såg vi att ni inte använt era rutiner för systematiskt arbetsmiljöarbete vilket tyder på att ni har otillräckliga rutiner och att de behöver kompletteras.

Uppdagade brister leder nu till att verket kräver att arbetsmiljöarbetet förbättras. Om så inte sker riskerar verksamheten föreläggande eller förbud.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.