Klart med Karlskoga Business Week

Näringsliv
PUBLICERAD:

Hej igen, redan ny månad och dags att skriva krönika igen.

I vanlig ordning så är jag ute i sista sekund, men det verkar inte finnas hopp om bättring, är inte kniven mot strupen blir det ingen text helt enkelt.

Men vet ni? Den här gången finns det i alla fall en hel del att skriva om, (det gör det väl varje månad, men det gäller att komma på det när man väl sitter där med bläckstopet öppet)

Nåväl, vad är det då som är så viktigt? Jo, ni vet ju att jag skrev förra månaden om att det minsann var dags för oss kring sjön Möckeln att sträcka lite på oss, brösta upp oss och våga vara lite kaxiga för vad vi kan och är... Vi har skapat ett forum för att göra just detta.

Det hela började egentligen med att vi ville ha en Näringslivsgala i någon form, ni vet en festkväll där man under trivsamma former uppmärksammar entreprenörer och övriga aktörer som under året/åren gjort något som man helt enkelt anser är värt att uppmärksammas.

Att skapa en Näringslivsgala utifrån ett tomt ark radar upp en del frågetecken, vart ska man vara, vilka ska komma, hur länge ska man hålla på, ska det vara underhållning, föreläsningar osv. Osv.?? Till slut har man så många frågetecken och idéer att det är helt omöjligt att få till det på en kväll.. så voilà, här kommer det... vi lanserar: KARLSKOGA BUSINESS WEEK!!!!

Vecka tio, alltså måndag 4 mars till och med fredag 8 mars kör vi ett behagligt schema med happenings som vi siktar på ska nå sin kulmen under torsdag 7 mars då galan äger rum och rundas av mjukt och behagligt under förmiddagen på fredag.

Upplägget i stora drag, nu ska jag inte avslöja för mycket, men ändå så pass mycket att ni redan nu börjar fundera på hur och när ni ska avsätta tid till att deltaga.

Vi tänker så här...

Måndag 08.00-10.00 Välkomstfrukost och invigning av Karlskoga Business WEEK

Här är det MöckelnFöretagen i egenskap av arrangör som håller i taktpinnen, eventuellt gör vi det tillsammans med en partner, men just det ber jag att få återkomma till.

Sen är det så här förstår ni, eftersom vi vill engagera våra medlemmar och näringslivet i stort släpper vi två stycken schemapunkter/dag. En förmiddag och en eftermiddagsaktivitet, så den som tycker sig ha ett bra koncept och eller ett bra budskap att framföra kan helt enkelt höra av sig till mig, så ser vi vad som går att lösa.

Vi kommer att utgå från Hotell Alfred Nobel, där även galan på torsdagen kommer att äga rum.

Eftersom inte hela schemat och alla samarbetspartners är klara i skrivande stund så vet jag inte riktigt var alla aktiviteter kommer att äga rum, så det kan bli förändring (det kanske är så att någon part vill köra ett frukostseminarium på sin arbetsplats) men vi utgår ifrån att alla dagar under veckan har en frukost 07.30-09.00 på Hotell Alfred Nobel, vi kör också en lunch mellan 12.00-13.30. Nu är det inte så att vi tror att alla kommer springa på alla frukostar, luncher och övriga programpunkter, utan tanken är att man väljer det som man tycker passar in och som man är intresserad av. Vi erbjuder möjligheten att gå på något varje frukost/lunch och fm/em helt enkelt.

Förhoppningen är också att vi är kreativa när vi väljer att presentera oss, allt kanske inte måste vara i föreläsningsform, utan kanske med fördel på ett lite roligare sätt. Visa upp oss lite. Får vi använda ordet kaxig så är det det vi vill att ni ska vara. Stolta liksom.

När vi i mitten av November visar upp Karlskoga i Jönköping på Nordens största underleverantörsmässa väljer vi att göra det under namnet NobelTorget, vi tycker att det klingar så himla bra så vi tänker oss att använda det även här.

NobelTorget Karlskoga Business Week är det officiella namnet.

Ja, ni ser, det bli väl spännande va? Håll ögon och öron öppna under januari månad, då räknar vi med att programmet är klart i sin helhet och att vi även släpper biljetterna till galan, det kommer att vara ett begränsat antal platser, så här gäller det att vara först till kvarnen.

PS. Sa jag att föreningen fyller 40 år också under 2019...? Ds

God jul och gott nytt år till er alla!

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.