Robot-70 till Irland

Arbetsmarknad
PUBLICERAD:
Saab Dynamics har tagit emot en order på RBS 70 BOLIDE-missiler, Robot-70, från Irlands försvarsmakt. Det totala ordervärdet är cirka 60 miljoner och leveranserna förväntas ske 2019–2022.

Irland har använt Robot-70 i mer än 30 år. Den nya ordern omfattar BOLIDE-missilen, som är det senaste tillskottet till vapensystemet.

“Genom den här ordern fortsätter Irland att förbättra sin luftvärnsförmåga. Missilen är vår mest avancerade missil för RBS 70 hittills, och dess toppfart på Mach 2 och effektiva räckvidd på upp till 9 000 meter gör att vi känner oss säkra på att slutanvändaren blir nöjd”, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics i ett pressmeddelande.

Fler än 1 600 avfyrningssystem och över 17 000 robotar har levererats till 19 länder.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.