Så mycket kött äter vi

Miljö
PUBLICERAD:
Svenskarnas köttkonsumtion har ökat med nästan 20 kilo per person från 1990.
Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT
Djurhållningen står för en stor andel av världens totala utsläpp, samtidigt som betande djur bidrar till en rik natur. En genomsnittlig person har ungefär 50 till 55 kilo kött på gaffeln om året.

Fortsätt att läsa…

Detta är en låst artikel. Logga in eller bli prenumerant för att fortsätta läsa.

Läs plus i 90 dagar för endast 90 kr! Därefter ordinarie pris 99 kr/månad.
Du kan när som helst avsluta din prenumeration snabbt och enkelt online.

Du får:
Tillgång till alla artiklar på karlskogatidning.se
Erbjudanden och tävlingar
Tillgång till plusmaterial
på 14 lokala nyhetssajter

Välj annat erbjudande

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.