Ny order för Saab Dynamics

Näringsliv
PUBLICERAD:
Saab Dynamics har fått en order på ammunition till Carl-Gustaf från det amerikanska försvarsdepartementet.
Saab Dynamics har fått en order på ammunition till Carl-Gustaf från det amerikanska försvarsdepartementet. Värdet på affären uppgår till 145 miljoner kronor.

Carl-Gustaf är ett populärt vapensystem inom kategorin understödsvapen. Systemet har hela tiden moderniserats för att uppfylla användarnas föränderliga behov. Den senaste versionen av Carl-Gustaf har minskar vikten från tio kilo till mindre än sju kilo. Det är det systemet som amerikanska försvarsdepartementet har köpt och nu köper de mer ammunition.

Beställningen innefattar olika typer av ammunition till Carl-Gustaf.

– Vi är mycket glada att det amerikanska försvarsdepartementet fortsätter investera i Carl-Gustaf-systemet, och vi är stolta över att kunna leverera vår världsledande ammunition för Carl-Gustaf. Det är ett tydligt bevis på att kunden har förtroende för oss och den kapacitet som ammunitionen skapar, sade Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics i ett pressmeddelande.

Vapnet är en stor exportframgång för Saab och har sålts till över 40 länder.

Så sent som i december meddelade Saab Dynamics att man just skrivit på en ny affär med Carl-Gustaf. Det totala ordervärdet var cirka 492 miljoner kronor och leveranserna ska genomföras 2019–2024.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.