Björkman får drygt tre miljoner

Politik
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Karin Björkman, avgående kommundirektör, får 32 månadslöner i avgångsvederlag.
Foto: Bengt Björk
Under onsdagen kom nyheten att det nya styret i Karlskoga valt att säga upp kommundirektör Karin Björkman. Avgångsvederlaget? 32 månadslöner – motsvarande 3 184 000 kronor.

Beskedet om avslutandet av Björkmans tjänst kom under tisdagen och enligt Tony Ring (M) var det en naturlig utveckling när Karlskoga går in i en ny fas av politiskt styre.

– Det är ingen större sak egentligen. Efter varje maktskifte byts personer ut och det handlar inte på något sätt om att Karin inte är kompetent eller inte har gjort ett bra jobb. Vi vill att det ska hända betydligt mer och då behöver vi någon som kan springa lika fort som vi själva vill.

Hur fort den nya kommundirektören behöver springa återstår att se.

Kort om tid

Redan på söndag avslutas Björkmans tjänst och enligt det aktuella avtalet får den snart före detta kommundirektören 32 månadslöner i avgångsvederlag.

Hennes månadslön uppgår till 99 500 kronor, vilket ger en totalsumma på 3 184 000 kronor.

Avskedandet av Björkman skapar dock en kort tidsfrist – Lone Atterstig, som blir tillförordnad kommundirektör från och med nästa vecka, skall bara sitta på den posten fram till 29 januari. Och enligt Ring finns det ingen kandidat på bordet.

– Det är inte så att vi har haft ett namn med oss sedan tidigare utan det enda vi visste var att vi ville ha ett skifte. Vi vet vad för typ av person vi söker men vi vet ännu inte vem det är, eller var vi ska hitta den.

Läs mer: