Danmark beställer skyddsnät

Näringsliv
PUBLICERAD:
Saab Dynamics har tagit emot en order från det danska försvarsministeriets material- och inköpsstyrelse på kamouflagenät.
Foto: Hans Berggren
Saab Dynamics har tagit emot en order från det danska försvarsministeriets material- och inköpsstyrelse på Kamouflagenät. Leveranser förväntas ske under 2019.

Den danska armén har använt Saab Barracudas signaturhanteringssystem i mer än 25 år. Ett signaturhanteringssytem är ett finare ord för kamouflage.

Den nya beställningen omfattar statiska kamouflagesystem, som är avancerade multispektrala kamouflagenät och ger oslagbart skydd för fordon och andra föremål som står stilla. Den skyddar mot synligt ljus utan gör föremål svårare att se med sökare.

– Med dessa produkter kommer den danska armén att ha de mest avancerade multispektrala kamouflagesystemen på marknaden, vilket ger användaren ett enastående skydd mot flertalet sensorhot, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

Leveranser förväntas ske under 2019.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.