Kräver förbättring av planförslag

Nyheter
PUBLICERAD:
Plankartan för området
Lantmäteriet har vid genomgång av samrådshandlingarna till planförslaget som möjliggör nytt fryslager i Åtorp en del synpunkter.

De saknar bland annat motivering till att det är enskilt huvudmannaskap för de allmänna platserna. Vidare uppfyller inte plankartans utformning ett par punkter. Den ena är planområdesgränsen, som myndigheten menar bör ritas ut i sitt faktiska läge och den andra är att lagstödet för respektive planbestämmelse inte redovisas i anslutning till dessa.

Lantmäteriet avråder också från att illustrera föreslagna byggnader och liknande i plankartan.

Inga problem

Stadsarkitekt Susanna Weiberg tar det med ro och säger:

– Vi ser det inte som något problem att tillmötesgå deras synpunkter. Det är mer administrativa ändringar och det rättar vi oss efter.

Weiberg förklarar vad gäller huvudmannaskapet, där utgångspunkten ofta är att den är kommunal för allmänna platser som gator och även naturmark, att kommunen inte äger marken eller något runt det aktuella området.

– Däremot har vi inlagd naturmark i planen för att det ska vara skyddszon mot omgivningen. Man får inte bygga på det som är grönt. Det styr användningen av området, att man inte får bygga eller anlägga något som strider mot det, men fortfarande är det privatägt, säger Weiberg.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.