Ofantligt tacksam för allt och alla jag har i mitt liv

Nöje/Kultur
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:

Nu när jag ligger här i soffan och mumsar på en glassbåt en onsdagväll så reflekterar jag över vad mycket fint man har i sitt liv. Vilket härligt liv jag lever. Jag får vakna upp och sträcka på min kropp, i en säng som jag valt ut för att den ska passa mig och min man, även fast det är sjukt jobbigt att ta sig upp från det varma täcket så gör jag det. Jag väljer ut kläder från min garderob, en garderob som innehåller alla världens färger, det är kjolar och det är byxor, blusar, t-shirts och klänningar. Jag borstar tänderna i rinnande vatten och ser till att jag äter mig mätt på frukost innan jag ska iväg till ett jobb som jag älskar. Det är inte jobbigt att stämpla in på morgonen trots att det är nattsvart ute när bilen rullar iväg. Bara en sån sak, jag har en bil som tar mig till jobbet också.

Jag kommer till jobbet och får hänga med massa olika, härliga människor som gör mig glad.

När jag jobbar får jag möjligheten att samla på mig massa kunskap och ta lärdom av så många olika saker som gör att jag drivs framåt.

Jag hinner allt som oftast att skratta mycket också, det är viktigt tycker jag. Tänk vad härligt att jag får ha så roligt i livet.

Efter jobbet så åker man och tränar, för att jag tycker det är roligt och min kropp klarar av att lyfta, bära och dra tunga saker. Den är faktiskt helt fantastisk kroppen min. Tänk att den fungerar så fint.

Man åker hem till sitt hus, ett hus man lyckats köpa tack vare att man har ett jobb så man fick låna pengar och möts upp av en familj som berättar att de har längtat efter en.

Maten tillagas. Det samtalas kring middagsbordet med tända ljus.

Jag får höra hur barnen har haft det i skolan och vad det är som har varit roligast under dagen. De vill berätta om sina aktiviteter, tänk vad härligt att de har möjlighet till att få gå på just dessa aktiviteter de valt.

Vi bäddar ner barnen i deras stora sängar med deras fluffiga täcken och viskar i deras öron att vi älskar de villkorslöst.

Sedan tar jag och min man kvällen och lägger oss i soffan.

Allt sånt här tar man förgivet. Allt jag har runtomkring mig. Det har varit en mognadsprocess för mig och jag lovar att varje morgon jag vaknar upp och får sträcka på min kropp så känner jag en sån enorm tacksamhet skölja över mig. Jag får vakna och njuta av ännu en dag, jag väljer att vakna och tänka positivt så ofta det bara går, så mycket jag bara orkar.

Jag är så ofantligt tacksam för allt och alla jag har i mitt liv. För alla människor jag möter, för allt jag har. Det var så lätt förr när jag var yngre att stirra sig blind på vad jag inte hade. Nu ser jag allt jag har istället och jag älskar det så. Alla dagar kan bli bra dagar på ett eller annat sätt.

Se er omkring och gläds åt det ni har för det är helt fantastiskt gissar jag på!

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.