Saknade skyltar om explosiva varor

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, riktar kritik till Bofors test center för bristande skyltning om explosiva varor vid skjutfältet i Karlskoga.

I samband med en inspektion i oktober i fjol noterade myndigheten att det saknades skyltar om explosiva varor vid inpasseringen till området för skjutfältet utanför Karlskoga.

Förutom skyltar kräver MSB även att bolaget för register över identitetsmärkta explosiva varor – vilket också saknas enligt beslutet om förläggande.

Enligt lagparagraferna ska en identitetsmärkt vara finnas i register till varan överlåtits eller förbrukats och därefter ska registret förvaras i minst tio år till.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap förlägger därmed Bofors test center att åtgärda bristerna senast den sista april i år.

Myndigheten har kommunicerat beslutet till bolaget, som i sin tur inte inkommit med någon invändning mot beslutet.

Bolaget har rätt att överklaga beslutet.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.