Backade på polisbil

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
En Karlskogabo i 25-årsåldern dömdes vid Örebro tingsrätt till dagsböter på 5 000 kronor för ringa narkotikabrott och rattfylleri.

Det var i september 2018 som mannen var ute och körde bil på Stjernevägen i Karlskoga.

När mannen skulle parkera sin bil backade han in i en polisbil. Poliserna ville titta på hans körkort som han vid tillfället inte hade med sig. De åkte därför hem till hans bostad. Där hittade poliserna narkotika på vardagsrumsbordet, 5,07 gram cannabis och fyra och en halv tablett flualprazolam som är ett narkotikaklassat preparat.

Mannen nekar till innehav av hasch. Han säger i förhör att en god vän till honom hade varit där under dagen och glömt kvar cannabis. Att han hade cannabis i blodet när han körde bilen berodde på att han suttit bredvid personer som rökt cannabis.

Tingsrätten trodde inte på mannens förklaring utan gick på åklagarens bevisning.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.