Vänstern undrar var utredningen tog vägen

Politik
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
BB i Karlskoga ska återigen stängas i tio veckor under sommaren.
Foto: Roger Gleisner
Vänsterpartiet i länet är kritisk till hur frågan runt BB i Karlskoga har skötts. Nu har partiet ställt frågor till regionfullmäktiges ordförande, “Varför kan inte förlossningen i Karlskoga vara öppet året runt?”

Vänsterpartiet Örebro län har skrivit en interpellation till regionstyrelsens ordförande, Andreas Svahn om förlossningen i Karlskoga. Under tisdagen kommer interpellationen att behandlas i regionfullmäktige.

Partiet ställer två frågor: Varför kan inte förlossningen i Karlskoga vara öppet året runt? Är det majoritetens policy att regionstyrelsens oppositionspolitiker ska få veta beslut via media?

Det Jihad Menhem (V) oppositionsråd i regionfullmäktige tycker är märkligt är utredningen som skulle ha presenterats i december och som skulle ligga till grund för ett beslut om BB i Karlskoga skulle ha sommarstängt. Beslutet har kommit, men utredningen har inte presenterats.

– Det har varit en politisk fråga för all partierna, alla vill ha ett sommaröppet BB i Karlskoga, men ändå har man accepterat, inte protesterat och eller sagt något när före detta hälso- och sjukvårdsdirektören, Lars Lundgren, hänvisar till utredningen när han beslutade att BB i Karlskoga ska hållas stängt även i år.

Jihad Menhem skriver i interpellationen att det nästan gått ett år och regionstyrelsen har inte fått något skriftligt utvärderingssvar och snart är sommaren här och en utvärdering behövs för att politikerna ska kunna fatta ett klokt beslut.

– Till vår förvåning så hörde vi och alla anställda, från media, att BB i Karlskoga ska hållas sommarstängt. Ett beslut som har tagits av verksamhetschefer utan att vi politiker fått se något underlag.

Jihad Menhem undrar om man döljer någonting.

– Det är himla märkligt, vill man inte lämna resultatet till oppositionen? Vill man inte redovisa slutrapporten. När jag varit i kontakt med personalen i Karlskoga så har de inte blivit tillfrågade.

Nu vill Jihad Menhem har svar på interpellationen.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.