200 faxar kvar i regionen - som ifrågasätts

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
En telefax fotograferad 1994.
Foto: Pica Pressfoto/TT
I Region Örebro län finns cirka 200 faxar kvar, som används främst inom vården, faxarna ifrågasätts nu av oppositionsrådet Ola Karlsson (M) i en interpellation till regionfullmäktige.

– Det behövs moderna verktyg till vårdens medarbetare, det kan inte vara vettigt med 200 faxar kvar i organisationen, skriver Ola Karlsson.

Han lyfter också fram att vårdens medarbetare måste få mer tid för att möta och behandla patienter och kunna lägga mindre tid på byråkrati och administration.

För att klara det krävs ett modernt informationssystem, avlastning med vårdnära service och ett välfungerande nära ledarskap, menar han.

– Telefaxar var vanligt i resten av samhället innan e-posten kom. Därför ställer jag frågan till servicenämndens ordförande, vilka återgärder kommer att vidtas för att faxarna ska avvecklas, undrar han.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.