Kördelux tar över scenen på Folkets hus

Nöje/Kultur
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Ny milstolpe. Det har blivit dags för Kördelux att ta sig an den stora scenen.
Foto: Sebastian Duvéng
På onsdag har Kördelux premiär för sin show Älska delux, på Folkets hus i Karlskoga. Med sig på scenen har de Boris René och ska man tro Rozita Åkerstedt, projektledare, är känslan nästan lite för bra.

– Det är äckligt positivt, haha. Vi är så taggade på att få göra det här och att kunna bjuda på all den kärlek vi har att dela med oss av.

Vanligtvis handlar det enbart om att Kördelux själva står på scen men denna gång är det en helt annan siffra på deltagarantalet.

– Vi har varit runt 90 personer varje gång vi träffats inför det här så det är fullt drag. Vi var ett fint gäng redan innan och när Boris kom in så smälte han in direkt. Alla funkar tillsammans och det är häftigt att se hur de samspelar med varandra.

Kända namn

Boris René, känd från både Melodifestivalen och sin tid som spelare i Degerfors, är med som gästartist. Peter Hallström, som är upphovsmakare till den låt som under december månad spelades in med tillhörande musikvideo, är också med som gästartist. Så även Åsa Bergfalk och Öjebokören.

– Det kommer bjudas på ett varierat program, både humor och allvar utlovas. Peter Tikkanen som är vår konstnärlige ledare är fenomenal på att väva ihop både sina egna och våra idéer.

Åkerstedt är tacksam för att alla som jobbar med produktionen går in för att göra allt och lite till för att få ut mesta möjliga av allt. Inte minst scenteknikerna.

– Vårt team som sköter om ljud och ljus satsar verkligen helhjärtat och nytt för oss den här gången är att vi även har inkluderat videoproduktion. Det kommer bli så häftigt att se allt när det är klart och det lyfter allt till en helt ny nivå.

Hög tid

Intresset för showerna är stort och som det ser ut nu gäller det att vara snabb om man vill få tag på en plats. I dagsläget är det ett begränsat antal lediga stolar att fylla.

– Det finns ett fåtal biljetter kvar till onsdag och torsdag men det är inte mer än så. Alla är varmt välkomna och vi vill verkligen förmedla kärlek till Karlskoga.

- En kärleksboost, helt enkelt.

Älska delux spelas under två raka kvällar och går upp på Folkets hus under onsdag och torsdag, 13 respektive 14 februari.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.