Soheila Fors tredje roman är utgiven

Nöje/Kultur
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Foto: Privat
Soheila Fors tredje roman handlar om människovärde och en kvinnas kamp för sin personliga frihet. Det blir releasefester i både Karlskoga, Lidköping, Jönköping och Stockholm.

Boken heter “Såld. Från förtryck till frihet” och är hennes tredje bok. Den handlar om en kvinna i Iran som blir såld som sexslav av sin egen drogmissbrukande far. Man får följa hennes flykt till Sverige och hur hon på flyktingförläggningen går ur askan i elden.

Soheila Fors har arbetat med kvinnor och flyktingar i många år och fått veta mycket om deras upplevelser. Det har tagit två år att bli klar med boken och researchen har tagit en stor del av den tiden.

Releasefesten kommer att bli den 14 februari på Tehuset i Karlskoga. Det blir även releasefester i Lidköping, Jönköping och Stockholm.

– Det känns stort för mig som invandrare att känna att jag fått en plats i detta land. Jag kom till Sverige med två väskor och nu har mina böcker kommit ut på olika språk över hela världen. Jag är så tacksam, säger Soheila Fors.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.