Manda är redo för den stora scenen

Nöje/Kultur
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Det har gått fem veckor sedan Manda Olsson visade upp sig för hela svenska folket med sitt framträdande i TV4:s Talang. Nu är det dags för nästa steg, ett liveframträdande i semifinalen.
Amanda "Manda" Olsson är taggad inför semifinalen i Talang.
Foto: Rickard Reinli

Från närmare 4 000 sökande, ner till cirka 100-talet akter som gick vidare från audition och nu ner till 16 akter. Resan som Manda gjort är imponerande och än är den inte slut.

Den har snarare bara tagit sin början.

Under sin audition fick hon hela salongen att stå upp och juryn var enig när de delade ut fyra solklara "Ja". Trots reaktionen väntade ändå en nervös väntan på besked om det skulle vara tillräckligt för att ta sig vidare till semifinalen.

– Om jag bara ska bedöma av den reaktion jag fick när jag var där så vågade jag tro och hoppas på att det skulle räcka men det där vet man ju aldrig. Det är väldigt hård konkurrens så när jag fick det där samtalet, oj vad det betydde mycket.

Samtalet hon syftar på är givetvis det som innehöll beskedet att han var en av de 16 som var juryns favoriter. Ett besked som slog ner i hennes tillvaro som en klassisk bomb, någon gång under januari månad.

– Jag bara hoppade här i soffan. De ringde och frågade "Hej Manda, skulle du vilja vara med i semifinal?". Det är en dröm. Det är en dröm att få göra det här.

Stor respons

Efter hennes första framträdande har hon fått ta emot hyllningar från alla möjliga olika håll, både genom mer väntade och oväntade tillvägagångssätt.

– Jag har fått så mycket respons, från människor över hela landet. Det är många som känner igen sig och som kan relatera till texten, och låten i sig har jag fått väldigt mycket positiva ord om.

– Folk har till och med lyckats hitta mitt nummer och ringt upp mig, vilket är lite galet. Men det är kul att folk är så intresserade.

Även i korridorerna på universitet är det många som uppmärksammat Manda och kommit fram och velat prata eller ta bilder.

– Man ser att många tittar och tänker "är det hon?" men det är ju bara roligt.

Kontrollerat kaos

I går gick resan åter till Stockholm för att förbereda inför den stora kvällen och det, än så länge, hemliga framträdandet.

– Det är väldigt annorlunda nu när man ska samarbeta med hela teamet och de andra deltagarna. Bakom kulisserna där är det totalt kontrollerat kaos, om än i organiserad form. Folk springer upp och ner och överallt men i den här enorma maskinen så har folk ändå koll på vad de ska göra. Det är väldigt professionellt så det gäller att fokusera på sitt eget.

Men jag känner mig fit for fight.

Till skillnad från till exempel Idol finns det ingen sångcoach eller mentorer som hjälper till med att förbereda inför framträdandet.

– Ditt nummer sköter du helt själv men teamet finns ändå där för att stötta och peppa när du behöver det. Rent tekniskt däremot är du utelämnad åt ditt eget öde.

– Sen är det skillnad nu när det handlar om liveframträdanden för nu lär man känna de andra deltagarna, då det gäller det att alla samarbetar för att få till en bra show.

Det råder ingen tvekan om hur mycket den här erfarenheten betyder.

– Jag är jätteexalterad, jättetaggad. Definitivt det häftigaste jag gjort.

Läs även historien bakom resan genom Talang:

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.