Manda nöjd, men gick inte vidare till final

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Talang är över. Nu blickar Manda Olsson från Karlskoga vidare.
Foto: Rickard Reinli
Igår kväll var det dags för Manda från Karlskoga att kliva upp på scenen i Talangs semifinal.

Manda Olsson från Karlskoga har gjort sin egen resa i programmet Talang. Igår kväll var det dags för direktsänd semifinal.

Hur gick det?

Manda framförde i uttagningen sin egen låt, men till semifainalen valde hon den inte helt okända låten “Lost on you”. En låt som juryn tyckte passade hennes röst, men att det för dagen inte höll hela vägen.

– Jag respekterar och kan delvis hålla med i deras ord men det påverkar mig inte som musiker mer än att det hjälper mig att utveckla mig själv musikaliskt, berättar Manda för tidningen på lördagen.

Att gå ut i direktsänd tv framför en stor publik och en miljon tv-tittare beskriver hon som mångas, inklusive sin egen, både värsta skräck och samtidigt största dröm. Med sin medverkan menar Manda att hon utmanat sig själv rejält och att de senaste månaderna har varit en helt otrolig upplevelse.

Hon låter sig inte nedslås av att juryn var mer kritisk i semifinalen utan blickar framåt med stor optimism.

– Jag är en stark person och det krävs mycket för att jag ska lägga mig ner. Jag har fått äran att arbeta nära med högsta skiktet av proffs inom underhållningsbranschen och har breddat värdefulla nätverk.

Någon konkurrens mellan deltagarna i semifinalen fanns inte. Manda berättar om stämningen dem emellan.

– Det var en väldigt fin stämning igår, alla peppade varandra hela tiden i den enorma pressen alla hade över sig. Mycket värme, känslor och kärlek och framför allt hade vi väldigt roligt!

Även om Talang nu är över för Mandas del så har hennes resa bara börjat.

– Jag tar med mig en stor mängd erfarenhet och kött på benen inför min kommande resa. Jag känner mig stolt och starkare än någonsin efter min prestation. Jag ser fram emot framtida samarbeten, låtskrivande och många uppträdanden i olika former, avslutar Karlskogas senaste talang.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.