Rising Stars nominerat till musikpris

Nöje/Kultur
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Kulturskolans “Rising Stars” är nominerat i kategorin ”Nyskapande Innovativt Projekt”.
Foto: Roger Gleisner
Karlskogas kulturskolas projekt “Rising Stars” har blivit nominerat till Framtidens Musikpris 2019.

Framtidens Musikpris är instiftat av RUM, Riksförbundet Unga Musikanter. Syftet med priset är att uppmärksamma pedagoger, eldsjälar, organisationer, skolor, ensembler och unga som tar initiativ inom musik och kultur.

Där tycker man alltså att ”Rising Stars” är ett bra exempel, eftersom man har nominerat projektet i kategorin ”Nyskapande Innovativt Projekt”. Priset ska gå till en ensemble, band, grupp eller organisation som skapar gemenskap och samspel, i allt från workshops och kurser till manifestationer, allt med utvecklande och framåtblickande verksamhet.

I nomineringen kan man läsa att projektet ”Rising Stars” är pedagogiskt nyskapande trots att det har en lång historia med start 1970 och att projektet involverar över 3000 barn och unga i ett gigantiskt kulturprojekt.

– Vi vill lyfta fram de bakomliggande faktorer, personer och organisationer som bygger upp, upprätthåller och möjliggör bredden och spetskompetensen inom svenskt musikliv. Vi sammanför branschen i ett pris som går till dem som idag skapar möjligheter för ett rikt framtida musikliv, säger Anna Rydborg som är förbundsordförande för Riksförbundet Unga Musikanter.

Vinnarna presenteras den 10 april vid en prisceremoni i Eric Ericssonhallen i Stockholm med Nassim al Fakir som konferencier.