BIK Karlskoga blir livsfarligt i slutspelsserien

Sport
PUBLICERAD:
Fredrik Narvelid.
Foto: Roger Gleisner
Jag har funderat länge på vad den här krönikan ska handla om. Efter förlusten mot Västerås i onsdags hade jag en glasklar vinkel: "Säsongen tog slut mot Västerås".

Då såg jag framför mig hur BIK skulle sluta sexa i hockeyallsvenskan och inleda med bortamatch mot Modo.

En bussresa på totalt 128 mil och noll bonuspoäng i bagaget. Det är inte vad man vill börja en slutspelsserie med. I samma serie hade Västerås och Leksand väntat på bortaplan.

Nu blev så inte fallet. Tack vare Västerås tre poäng mot Modo och BIK:s seger mot Södertälje slutade Karlskogalaget femma.

Helt plötslig ändrades allt. Mardrömsschema blev, vad jag tror, drömschema.

Två hemmamatcher blev tre. Noll bonuspoäng blev en och ingen bussresa på 128 mil. Vilken jäkla skillnad!

Och vilken energi ska då inte BIK-spelarna ha fått av detta? Ja, det räckte med att se Cmores sändning från omklädningsrummet efter segern mot Södertälje.

BIK-spelarna samlade sig i en ring där lagkaptenen Mikael "Daggen" Eriksson tog ton: "Dra åt helvete vad skönt, boys. En extra hemmamatch och vi får möta Västerås i ett derby igen. Ingen tror på oss. Vi ska bara ut och köra så får vi platsen. Det känner vi".

Dessa ord tillsammans med "Daggens" blick kan nog sätta skräck i de flesta lagen. Har ni inte sett detta klipp så råder jag er till att göra det.

Under de senaste dagarna har det florerat på sociala medier.

Jag var själv nere i omklädningsrummet för att göra intervjuer efter segern mot Södertälje och det märktes hur mycket spelarna, redan då, såg fram emot slutspelserien.

Precis utanför omklädningsrummet sitter en whiteboard-tavla. Där stod samtliga matcher i kommande slutspelsserie. Modo (h), Leksand (b), Karlskrona (h), Västerås (h) och Västervik (b).

Flera av spelarna stannade till, tog en titt, och gick därifrån med ett leende.

BIK blir livsfarligt i den här slutspelsserien. Precis som spelarna säger i intervjuer slår de ur underläge.

Framför sig i tabellen finns formstarka Västerås och Leksand som har ett helt annat tryck på sina axlar.

För att BIK ska kunna utmana krävs det att Henrik Lundberg i kassen spikar igen. Han behöver "stå på huvudet" i en eller flera matcher.

Det krävs även att Fredrik Forsberg, som gjort fem mål på de sex senaste matcherna, fortsätter att producera.

Får man dessa pusselbitar att klaffa, samtidigt som man har lite flyt och medstuds, blir BIK ett obehagligt lag att ha och göra med i slutspelsserien.

Fredrik Forsbergs målform måste hålla i sig om BIK ska ha någon chans i slutspelsserien.
Foto: Fredrik Narvelid
Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.