Bostadsrätter fortsatt populära

Nyheter
PUBLICERAD:
Priset för en bostadsrätt i Karlskoga går fortfarande uppåt, samtidigt sjunker villapriserna.
Foto: Roger Gleisner
Villapriserna i länet fortsätter att sjunka, samtidigt ökar priserna för bostadsrätter.

De senaste tre månaderna har priserna för bostadsrätter ökat med 4,9 procent i Örebro län. Samma siffror för Karlskoga är 0,5 procent. Men ser man på det senaste året har priserna i Karlskoga ökat med 3,9 procent för bostadsrätter.

Trots att priserna fortsätter uppåt i Örebro län sjunker priserna på bostadsrätter på många ställen i Sverige.

Orosmoln

– Det är stor efterfrågan på bostäder, men strikta kreditregler hindrar priserna från att gå upp. Orosmoln på längre sikt är eventuella räntehöjningar, fortsatta prissänkningar inom nyproduktion och ett möjligt mörkertal av osålda bostäder som återigen kommer ut på marknaden, säger Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar fastighetsförmedling.

Samtidigt som priserna för bostadsrätter fortsätter uppåt sjunker priserna för villor, både i Karlskoga och hela Örebro län. Under de senaste tre månaderna visar siffror på att priset för en villa i Karlskoga sjunkit med hela 6,7 procent.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.