Saknat skolgarage kan byggas

Skola & utbildning
PUBLICERAD:
Ny utredning om Möckelngymnasiets lokaler kan ligga till grund för omflyttningar och nybyggnation.
Foto: Helena Lundberg
Eleverna har i bland fått köa upp mot 15 minuter för att äta i matsalen på Möckelngymnasiet, samtidigt saknas ett bortprioriterat garage vid skolan och gymnasiesärskolan behöver större lokaler. Det framkommer i en ny utredning om lokalerna på gymnasiet.

Sex år har gått sedan Möckelngymnasiet invigdes i Karlskoga hösten 2013 och sedan dess har vissa brister uppmärksammats och behovet av lokaler förändrats.

Kommunen har genom samhällsbyggnadsförvaltningen genomfört en utredning av lokalerna, där de lyfter fram att bland annat gymnasiesärskolan behöver större lokalytor. Omflyttningar planeras till hösten och de anpassningar som görs kommer finansieras av skolförvaltningens pengar för investering i år.

Serveringen och matsalen upplevs som trång, vilket framför allt skapar köer, i bland upp mot 15 minuter vid lunchservering. En tredje linje för servering har införts för en tid sedan och hoppas lösa köproblemen.

Enligt utredningen ska även tiderna då maten serveras bli längre och schemaläggningen av lunchen ska prioriteras noggrannare inför kommande läsår.

De tre innergårdarna som ligger mellan huskropparna upplevs svårskötta av både personal och fastighetsägare enligt utredningen och ytorna nyttjas sparsamt för tillfället.

När Möckelngymnasiet byggdes i sin nuvarande form prioriterades det planerade garaget bort, vilket i dag upplevs som ett problem för verksamheten. Detta eftersom det behövs en uppställningsplats för tjänstefordon och maskiner och redskap för yttre skötsel.

Skolförvaltningen avser att avsätta pengar till 2022 för att kunna bygga en garagebyggnad, därför bör samhällsbyggnadsförvaltningen påbörja planering och projektering för byggnaden i början av nästa år.

Utredningen har tagits fram på uppdrag av samhällsbyggnadsnämnden och ska ge de berörda förvaltningarna och nämnderna underlag för disskussion och vidare utredningsförslag.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.