• idag
  21 sep
  14°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  22 sep
  15°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  23 sep
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  24 sep
  15°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  25 sep
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm

A cappellagrupp i Bregårdskolans aula

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Kommande lördag blir det konsert med The Real Group och Karlskoga Symfoniorkester under ledning av Merete Ellegaard.

Konserter äger rum i Bregårdsskolans aula.

– Vi kommer att bjuda vår publik på musik av och med denna världsledande grupp. Denna gång samverkar de med Karlskoga symfoniorkester och framför ett program som kommer att bli något utöver det vanliga, säger Peter Carell från Karlskoga konsertförening.

The Real Group är en svensk a cappellagrupp som bildades 1984 av fem före detta elever i Adolf Fredriks musikklasser. Den är en av de största vokalensemblerna i världen. Med sitt säregna uttryck sjunger de jazz, pop och nordeuropeisk körmusik. Bandmedlemmar är Emma Nilsdotter sopran, Lisa Östergren alt, Anders Edenroth tenor, Morten Vinther Sørensen baryton och Jānis Strazdiņš bas.

Så här jobbar KT-kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.