Två gånger Lundberg i församlingshemmet 39:an

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Foto: Privat
Kent Lundberg, Maria Carlsson och sjukhuspräst Kristina Lundberg är gäster i församlingshemmet 39:an.

Den 16 mars inleds Lördagscaféet i församlingshemmet 39:an av ett föredrag med sjukhuspräst Kristina Lundberg. Hon kommer att berätta om sin tid som fältpräst i Afghanistan. Direkt efter föredraget uppträder Kent Lundberg tillsammans med pianist Maria Carlsson. Under rubriken “Den första gång jag såg dig”, blir det visor av Birger Sjöberg, Evert Taube samt några irländska örhängen.

– Det är sån musik som jag fängslas av själv så jag letade upp en medmusikant och nu kör vi och ser vad det blir, säger Kent Lundberg.

Han berättar vidare att när han sjunger visor är texten det centrala.

– Det är som att berätta en hel story och det är så trevligt att göra det i mindre lokaler. Man känner sig nära publiken och det uppskattar jag mycket.

“På begäran” är favoritvisan och det var den som från början fångade hans intresse och som är anledningen till detta visprogram.

– Jag har sjungit den många gånger och det är någonting speciellt i melodin och texten.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.