Loviselund växer med tredje höghus

Bostad & byggen
PUBLICERAD:
Bygget av ännu ett höghus vid Loviselund har nu fått klartecken.
Foto: Roger Gleisner
Samhällsbyggnadsnämnden har gett klartecken till Karlskogahem att uppföra en tredje fastighet på Loviselund, om intresset för nya hyresgäster är aktuellt.

Planerna på att upplåta marken bakom de två nuvarande fastigheterna har levt sedan december månad 2017 då samhällsbyggnadsnämnden gav i uppdrag åt förvaltningen att ta fram ett förslag till detaljplan.

Det är marken upp mot det bakomliggande berget som nu skall bidra till att fler bostäder byggs.

Kommunens eget bolag har första tjing men det kan även sluta i en försäljning till ett annat, utomstående bolag.

– Om det blir av eller inte det vet vi inte för det är det upp till Karlskogahem att avgöra. Skulle det vara så att de inte är intresserade så har vi möjlighet att sälja tomten till någon annan och där har vi privata hyresvärdar som visat intresse.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.