VW Golf fyller 45 år - nu med pigg trecylindrig motor

Motor
PUBLICERAD:
Volkswagen Golf, parkerad vid Villingsbergs herrgård.
Foto: Lasse Sjöberg
Grattis på 45-årsdagen! Skulle jag kunna utbrista när jag sitter bakom ratten på Volkswagen Golf, veckans testbil. Nu är det förstås inte någon 45 år gammal bil jag kör, utan 2019 års version av klassiska Golf. Men faktum är att succémodellen golf föddes den 29 mars 1974 då första Golf I rullade av bandet i Wolfsburg. Resten är, som man säger, historia - med över 35 miljoner sålda exemplar av bilen som namngav en hel bilklass, Golf-klassen.

Vill du läsa mer?

Du behöver en prenumeration för att läsa artikeln. En plusprenumeration kostar bara 1 krona första månaden, därefter 99 kr/månad. Ingen bindningstid.

Din prenumeration gäller tillgång till
Plus på alla NWT-gruppens sajter.

Välj annat erbjudande

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.