Ingen På Flotten-festival i år

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Niclas Lagerstam.
Foto: Christoffer Tuulik
"Vi tar en paus sommaren 2019!“. Det budskapet möts man av om man går in på På Flotten-festivalens hemsida. Det blir med andra ord ingen På Flotten-festival i år - om ingen annan hoppar in och tar på sig arrangörskapet.

Vad är då anledningen till pausen?

– Vi vill inte göra den, helt enkelt. Vi har lite andra projekt som vi vill lägga fullt fokus på, säger arrangören Niclas Lagerstam när tidningen når honom på telefon.

De projekten är Putte i Parken och, framför allt, Let's Make Love Great Again, ett projekt som Lagerstam tagit initiativ till och som går ut på att främja kärlek, vänskap och samhörighet samt att motarbeta bland annat näthat, mobbning, fientlighet och splittring mellan människor. Det sistnämnda är ett projekt som han satsar helhjärtat på och därmed finns varken tid eller energi över för att arrangera På Flotten i år.

Om någon känner sig hugad är det fritt fram att arrangera en egen flottenfestival. Lagerstam har den utrustning som behövs för ett sådant arrangemang och han säger att den som vill kan få hyra den.

– Men det kostar en del att genomföra en sån här festival, så jag tror att chansen är minimal.

På På Flottens Facebook-sida kan man läsa att arrangören eventuellt återkommer med festivalen nästa år - om den rätta känslan infinner sig.