Karlskogasonen kvar i Tre Kronors trupp

Ishockey
PUBLICERAD:
Simon Bertilsson, som spelar i tröja nummer 15 och här gratulerar Linus Sandin till dennes 3–0-mål, har tagits ut till ytterligare en dubbellandskamp.
Foto: Mats Andersson/TT
Simon Bertilsson hjälpte Tre Kronor till en ny seger mot Norge på lördagen. Dagen efter blev Karlskogasonen uttagen till två nya VM-förberedande landskamper mot Danmark.

Bertilsson noterades för +1 i plusminus och tre skott på mål när Sverige körde över Norge med 5–1 på lördagen.

Förbundskapten Rikard Grönborg har visat stort förtroende för Bertilsson de senaste åren och fortsätter att göra så.

Under söndagen tog Grönborg ut Karlskogasonen, som redan har spelat fyra landskamper efter Brynäs tidiga säsongsslut, till ytterligare två VM-förberedande landskamper mot Danmark.

Landskamperna spelas på onsdag och torsdag. Därefter återstår en dubbellandskamp mot Finland och en Euro Hockey Tour-turnering innan Tre Kronor inleder VM i Slovakien med match mot Tjeckien 10 maj.

Bertilsson, som har sin poängmässigt bästa SHL-säsong bakom sig (18 poäng på maximala 52 matcher), representerade Sverige i OS förra året.

Backen, som efter elva A-lagssäsonger valde att lämna Brynäs efter den gångna säsongens slut, har dock ännu inte fått kröna karriären med VM-spel.

Tidigare BIK-spelaren Linus Fröberg är också kvar i truppen som ska möta Danmark.

Simon Bertilsson står på 16 seniorlandskamper för Tre Kronor inför kommande veckas matcher mot Danmark.
Foto: Erland Segerstedt/TT
Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.