Nu vill Lagerstam motverka internethat i arbetslivet

Nyheter
PUBLICERAD:
Niclas Lagerstam samarbetar med Degerforsföretaget Metodicum.
Foto: Christoffer Tuulik
Degerforsföretaget Metodicum inleder ett samarbete med Niclas Lagerstam för att arbeta mot näthat i arbetslivet.
– Det är inte bara barn och ungdomar som utsätts för det här, vi ser att det även sker bland vuxna i arbetslivet, säger Veronika Törnqvist, vd på Metodicum.

Let´s Make Love Great Again är ett initiativ som Niclas Lagerstam drog igång förra året. Med det har han gjort en rad aktiviteter för att bidra med en mer positiv attityd mellan människor och ett inkluderande samhälle – mot näthat, utanförskap och psykisk ohälsa.

Bland annat har han arrangerat en tvådagars festival på Gärdet i Stockholm i samarbete med prins Carl Philips och prinsessans Sofias stiftelse samt en föreläsningsturné till tolv städer om psykisk hälsa och rätten att älska sig själv. Under våren släpptes även Maria Dufvas bok ”Värsta bästa nätet” med lärarhandledning till mer än 100 000 fjärdeklassare.

När man tog kontakt med Degerfors-företaget Metodicum accepterades ett samarbete med öppna armar.

Arbetsmiljö

Metodicum har under en lång rad år arbetat bland annat med konferenser i arbetsrelaterade frågor som arbetsrätt, arbetsmiljö, arbetsorganisation och annat.

– Det är inte bara barn och ungdomar som utsätts för det här, vi ser att det även sker bland vuxna i arbetslivet, säger Veronika Törnqvist, vd på Metodicum.

I sommar arrangerar de tillsammans en konferens om näthat som arbetsmiljöproblem.

– Jag hoppas många kommer att gå, så att vi lyckas förändra attityder och beteendet på nätet. Sedan får vi se hur det faller ut, vi skulle gärna villa göra fler saker tillsammans för det här syftet, säger Törnqvist.

Redan nu har man tillsammans lagt fram en rad meriterade föreläsare som ska medverka. Konferensen hålls i Spårvagnshallarna, Stockholm.

– Vi har lagt den där eftersom det gör det enkelt för så mycket folk från hela Sverige som möjligt att ta sig dit, säger Niclas Lagerstam.

Samarbetet med Metodicum är ett sätt att ta arbetet mot näthat vidare till de som har internet som arbetsplats, menar han.

– Det är jätteroligt att vi kan göra det här ihop för att bidra till en bättre arbetsmiljö. Sedan är det ju också kull att kunna visa upp lokala företag i Stockholm