Skadestånd efter polisbeslag i Karlskoga

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Polismyndigheten har beslutat att betala ut skadestånd efter ett beslag i Karlskoga.

I november 2017 larmades polisen till en misstänkt klädstöld i H&M i Karlskoga centrum. Kläderna bestod av tio plagg och de tog en kvinnan som misstänktes för stölden. De aktuella kläderna togs i beslag utifrån misstanke om stöld. Ändamålet var att de kunde antagas ha betydelse för utredningen av brottet.

H&M gjorde anspråk på sju plagg och kvinnan på tre plagg. Kvinnan fick sina plagg och H&M ville inte ha tillbaka kläderna utan begärde att de förstördes.

Kvinnan har i efterhand hävdat att även de andra plaggen är hennes och vill ha ersättning för kläderna som förstördes. Hon ville ha 1 000 kronor i ersättning, men fick 548 kronor från polismyndigheten.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.