Familjedrama på Örebro länsteater

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:

Den 11 maj är det urpremiär för Äkta känslor, ett samhällskritiskt familjedrama av Hanna Nygren.

Det är avgångsstudenter från Stockholms dramatiska högskola som sätter upp nyskriven dramatik på länsteatern i Örebro i samarbete med Teater Martin Mutter.

Avgångsstudenterna kommer till Örebro med en föreställning om att livet och döden aldrig blir lika bra som på film, och om de strategier vi tar till för att hantera det.

Pjäsen ges på Nya china och handlar om en familj som samlas vid en gammal farmors dödsbädd. Döden lever inte upp till det de förväntar sig och landstinget erbjuder en annan lösning att ta farväl av farmor. Det sparar både pengar och tid och säkerställer att alla känner rätt känslor vid rätt tillfälle. Valet blir inte enkelt eftersom familjemedlemmarna inte är överens.

Medverkande är Hanna Lekander Örebro länsteater, Jonas Hedlund Teater Martin Mutter, Åsa Gustafsson Teater Martin Mutter och Liisa Blad masterstudent från Teaterhögskolan i Helsingfors, i regi av Johan Paus.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.