BIK värvar center från SHL-klubb

Ishockey
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Max Wennlund, som här jublar efter sitt slutspelsmål mot Färjestad, representerar BIK kommande säsong.
Foto: Mikael Fritzon/TT
Max Wennlund gjorde ett av målen när HV71 tvingade fram en sjunde och avgörande kvartsfinal mot Färjestad i slutspelet. Nu fortsätter karriären i BIK.

Max Wennlund var, rent statistiskt, en av de bästa spelarna i J20 superelit den gångna säsongen.

HV71-kaptenen noterades för 46 poäng, +16 i plusminus och 100 utvisningsminuter på 40 matcher.

Framfarten i superelitlaget gav även chansen i 19 SHL-matcher och 1 april utspelade sig en stor höjdpunkt i Wennlunds karriär.

Centern kvitterade då till 3–3 när HV71 vann med 5–3 och pressade fram en sjunde och avgörande kvartsfinal mot Färjestad.

Förra säsongen var Wennlunds sista som junior. Efter en framgångsrik juniortid samt 23 SHL-matcher i HV71 är det nu klart att Mariestadsprodukten inleder sin seniorkarriär i Karlskoga.

Kontraktet är skrivet över kommande säsong.

– Det ska bli jätteroligt att komma till BIK. Jag ska försöka ta nästa steg i min karriär och då är Karlskoga en bra klubb att spela i, säger Wennlund till bikkarlskoga.se.

Nu återstår endast en backpåskrift till innan BIK:s trupp är fulländad.

– Vi får in en skicklig center som är bra i båda riktningarna. Det ska bli väldigt spännande att följa Max hos oss i vinter, säger sportchefen Thomas Fröberg till klubbens hemsida.

Max Wennlund är son till Dag Wennlund, som kastade spjut för Sverige i OS 1988, 1992 samt 1996.

Läs mer om Max Wennlunds karriär här.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.