• idag
  9 aug
  18°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  10 aug
  21°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  11 aug
  22°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  12 aug
  22°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  13 aug
  22°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm

Finns inget gott att säga?

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribent som är upprörd över varslen på Arbetsförmedlingen.
Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Äntligen är det någon som reagerat i samband med att en utav Sveriges största och viktigaste myndighet och stöttepelare i samhället går mer eller mindre i graven!

Tack Vänsterpartiets Mia Sydow Mölleby och Maria Odheim Nielsen.

Jag är inte direkt förvånad att rösterna kommer från Vänsterpartiet. Däremot är jag förvånad och upprörd att det råder en total tystnad i de övriga politiska partierna eller från enstaka politiker, opinionsbildare eller andra debattörer och organisationer.

Är det ingen som har något gott att säga om alla oss som har lagt så mycket kraft och engagemang i det som ska driva Sverige framåt, nämligen en välfungerande arbetsmarknadspolitik? Ingen som kämpar för oss, ingen som har en debatt om hur en så viktig industriell ort som Karlskoga, kan behålla en fungerande Arbetsförmedling. Det största varsel inom den offentliga sektorn i Sveriges historia är lagt och man hör i princip inga upprörda röster om det!

Sveriges regering med Socialdemokraterna i spetsen har påbörjat en demontering av den svenska välfärden, som de en gång i tiden, kämpat för så hårt. Det är skamligt för svenskt socialdemokrati!

Jag har jobbat på Arbetsförmedlingen i 20 år och har alltid varit oerhört stolt att kalla mig statstjänsteman och arbetsförmedlare! Ni, som har orsakat allt detta kaos, som påverkar inte bara oss anställda, men också de arbetslösa och samhället i stort, ni har berövat mig min yrkesstolthet!

Det känns som ni har satt ett stort rött kryss över all vår verksamhet och allt som vi har gjort för så många individer.

Hoppas att alla som någon gång har fått hjälp och service från Arbetsförmedlingen, läser det här och håller med mig.

De privata aktörerna, som är tänkta att överta matchningen av arbetslösa, kommer att tjäna pengar på oss skattebetalare. Men hur många utav de har lyckats att hjälpa ut de arbetslösa i jobb tidigare? Det har vi redan erfarenhet av. När Arbetsförmedlingen fick en massiv kritik för att anlita oseriösa kompletterande aktörer, som har låtit arbetssökande att se på film eller spela kort. De kanske har bättre koncept den här gången!

Digitalisering i all ära med alla dess farhågor och framgångar, men jag hoppas och tror att ingen dator, telefon eller Skype i världen skulle kunna ersätta värde av det mänskliga mötet och professionellt bemötande! Hoppas att ni som fattar viktiga beslut kommer att inse att vi behöver en statlig Arbetsförmedling!

Marina Lindén

Arbetsförmedlare på Arbetsförmedlingen i Karlskoga

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.