• idag
  31 maj
  10°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  20°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  19°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Ny artilleriutbildning till Villingsberg

Nyheter
PUBLICERAD:
Försvarsberedningen förslår att Sverige får fyra nya regementen samt utökad militär verksamhet på en rad orter. Det skriver DN på tisdagsmorgonen.
I den rapport som överlämnades till försvarsminister Peter Hultqvist ingår att Kristinehamn/Villingsberg får en ny artilleriutbildning.

– Det är mycket positivt att Kristinehamn och Villingsberg lyfts fram i försvarsberedningens rapport som ett av ställena där Försvarsmakten ska växa. Jag tycker att Marie Oudin i Kristinehamn, tillsammans med Per-Samuel Nisser i Karlstad och Tony Ring i Karlskoga har gjort ett jättebra arbete med att lyfta fram de fördelar som finns med att återupprätta artilleriverksamheten där. Det ger alltid en styrka när man agerar tillsammans och visar att man vill ge Försvarsmaktens bästa tänkbara verksamhetsförutsättningar säger Pål Jonson (M) som är ledamot i försvarsutskottet i ett pressmeddelande.

Och fortsätter:

– Vid sidan av Hemvärnet har vi inte haft någon Försvarsmaktsverksamhet i Värmland på 15 år. En återetablering i Kristinehamn/Villingsberg skulle framförallt betyda mycket för Sveriges försvar men det skulle också stärka den regionala utvecklingen i Värmland. Genom återetableringen skapas det bättre förutsättningar i Värmland för att utveckla det civila försvaret och krisberedskapen.

I övrigt noteras:

Norrlands dragonregemente K 4 i Arvidsjaur återupprättas.

Regemente i Göteborg för den amfibiebataljon som föreslås för västkusten.

Två arméregementen för att utbilda territoriella förband. Beredningen konstaterar att Falun, Härnösand, Sollefteå och Östersund har visat intresse för etablering.

Upplands flygflottilj, F 16, återupprättas.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.