• idag
  1 juni
  23°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  28°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  21°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  4 juni
  18°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  5 juni
  14°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

HD nekar prövningstillstånd

Nyheter
PUBLICERAD:
Karlskogaföretagaren dömdes till fängelse i två år och fyra månader av Svea hovrätt i det uppmärksammade bedrägerimålet med kopplingar till Karlskoga. Han och två andra medåtalade överklagade hovrättens dom till Högsta domstolen.

Högsta domstolen meddelar inte prövningstillstånd. Hovrättens avgörande står därmed fast.

Karlskogaföretagare, en konsult från Örebro och en jurist med affärsintressen i Karlskoga och en företagare från Stockholm fälldes för att under flera år ha lurat finansbolag att teckna avtal för maskiner som aldrig funnits i Sverige. Ytterligare en person, en före detta Karlskogabo, friades för grovt bedrägeri.

Bedrägerierna syftade till att skaffa kapital till Hammarkoncernen, med moderbolaget Hammar Invest AB, som de inblandade har haft ledande roller i.

De har bland annat lurat leasingtagare att teckna avtal för köp av CNC-svarvar. Avtal som är värda flera miljoner. Bland annat har de anfört ett företag i Karlskoga som mottagare. Det har dock aldrig levererats några svarvar. Trots det fakturerades kreditbolag för maskinerna.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.