Brand i pizzeria – fick riva upp taket

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Branden startade i rökkanalen ovanför stekbordet.
Foto: Anders Persson
Strax efter 11.30 startade en brand i restaurangen Salladsbaren i Häsängen i Karlskoga.

Åke Hildingsson, insatsledare på Bergslagens räddningstjänst berättar att branden startade i rökkanalen ovanför stekbordet.

– Därifrån har det spritt sig till mellantaket. Där har vi tagit hål. Så inomhus har vi rivit ner två gånger två meter av taket för att komma åt brand- och glödhärden. Sedan har vi tagit hål från taksidan och säkerställt att det inte har spridit sig. Vi har gått över taket med värmekameror så nu är det okej. Men det blir nog svårt att öppna restaurangen inom den närmaste tiden.

Men det kunde ha slutat illa.

– Tydligen var det en person fram med en brandsläckare, annars kunde hela taket ha brunnit.

Ingen person skadades fysiskt, uppger polisen. Man misstänker heller inget brott i samband med branden.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.