Använd din röst väl

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribenten vill att vi tänker oss noga för innan vi lägger vår röst på söndag.
Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Flera aktuella händelser kan ses som budskap till oss Karlskogabor inför valet till Europaparlamentet.

I veckan åker Cecilia Malmström till USA för att försöka stoppa införande av tullar på 25 procent på fordon från Europa. I Karlskoga är Bharat Forge Kilsta en betydande tillverkare av fordonskomponenter.

Chefredaktören för den största dagstidningen i vårt län, Lars Ströman, blev i fredags kraftfullt tillrättavisad av Kinas ambassad. I en rad utspel har ambassaden visat att den inte respekterar vår pressfrihet.

I Storbritannien och Österrike har avslöjats att ledande politiker (Farage och Strache) låter sig köpas med ryska pengar som syftar till att splittra Europa. Det har också visats att det ungerska regeringspartiet med rysk förebild bedrivit omfattande valfusk. I dagarna har Sverige och Tyskland meddelat att de kommer att kraftigt öka försvarsanslagen, vilket bland annat påverkar skjutfältet i Villingsberg. Ett mer aggressivt Ryssland, och minskad tilltro till USAs vilja att ge Europas länder stöd, ställer även ökade krav på försvarssamarbete mellan grannländer.

Vårt välstånd och vår frihet är utsatt för press av stormakter som Ryssland, Kina och USA. I detta spel är Sverige litet. Det finns ett brett stöd i Sverige för Europasamarbetet och hos de flesta partier. Men några partier har motvilligt backat från ett nej och andra för fram paroller som ”nja” och ”lagom”. Liberalerna ser att det finns många brister, men vi vill utveckla samarbetet, inte begränsa det. Vi är exempelvis med vårt stöd för en gemensam koldioxidskatt och flygskatt det enda parti som är mer skrämt av klimatkrisen än av att ge EU en inkomstkälla.

Använd din röst väl på söndag!

Lars Hultkrantz (L)

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.