BB-frågan: Protestmarsch mot nedläggning

Nyheter
PUBLICERAD:
De som står bakom den nybildade Facebookgruppen organiserar nu en demonstration mot nedläggningen av förlossningen.
Foto: Roger Gleisner
Med gemensam röst ska man med ett demonstrationståg protestera mot beslutet att stänga förlossningen i Karlskogas permanent.

Under förmiddagen den 15 juni, mitt under Motorsportveckan, ska man samla ihop sina gemensamma krafter på Alfred Nobels torg. En timme senare startar demonstrationståget. Tillsammans ska man sedan gå via Centralplan, förbi Kulturskolan och bort till entrén vid Karlskoga lasarett.

– Det är en demonstration mot nedläggningen av förlossningen, vi hoppas så många som möjligt ställer upp och kan delta, menar Daniel Rondahl, som startade upp den Facebookgrupp som nu ligger bakom lördagens demonstration.

Inga personangrepp

Rondahl startade Facebookgruppen “BB ( förlossningen) i Karlskoga måste vara kvar” i samband med att förlossningens verksamhetschef Gill Kullberg offentliggjorde att man från regionens sida inte har för avsikt att öppna enheten i Karlskoga efter sommarstängningen. Gruppen verkar för att lyfta lasarettsfrågan i Karlskoga och protestera mot beslutet om nedläggning av förlossningen. Nu tar man protesten ett steg längre genom en demonstration, men några politiska budskap undanber man sig.

– Vi vill inte ha några partipolitiska budskap eller att någon ska gå till personangrepp under demonstrationen. Protesten ska vara i fokus, inget annat, förtydligar Rondahl.

Finansiering

Demonstrationen finansieras genom donationer från privatpersoner. Karlskoga kommun och lokala företag har hjälpt till med inköp av tröjor, tryck och skyltar.

– Vi är otroligt tacksamma för all hjälp och stöttning vi får från alla håll, fortsätter Rondahl.

Utöver lördagens demonstration kommer representanter för Facebookgruppen finnas på plats vid Alfred Nobels torg både onsdag och torsdag samt under Karlskogafesten. På plats kan man skriva under de upprättade protestlistorna som finns. Att demonstrationen är denna vecka kommer sig av att verksamheten redan från nästa vecka är flyttad till USÖ.