Försökte göra inbrott – när någon var i lokalen

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Inbrottsförsök i Kilsta.
Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT
Klockan 18.00 på tisdagen inkom en anmälan om ett pågående inbrott i Kilsta, Karlskoga.

En person som arbetar på en verkstad i Kilsta ringde till polisen och uppgav att någon försökte bryta sig in i lokalen som han befann sig i. Under samtalet med polisen lämnade en eller flera personer platsen i en bil.

När polispatrullen anlände till platsen kunde de konstatera att en ruta till en dörr hade slagits sönder till. De hittade också brytmärken på en annan dörr.

Brottsrubriceringen är skriven som försök till inbrott alternativt skadegörelse.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.