Ny klubb och positionsbyte för Enock

Ishockey
PUBLICERAD:
Hugo Enock fortsätter karriären i Hudiksvall, som tog sig hela vägen till den allsvenska kvalserien den gångna säsongen. Väl där blev Hudiksvall femma av sex lag.
Foto: Ulf Palm / TT
Hugo Enock har skrivit ett ettårskontrakt med division 1-toppklubben Hudiksvall och han har gjort det som forward.

Hugo Enock skrev, efter en tung säsongsinledning med ett brutet kontrakt i Nordamerika och division 2-spel i Filipstad, ett try out-kontrakt med Leksand i slutet av oktober.

Väl framme i Dalarna fick karlskogingen sannerligen vara med om en otrolig resa. Enock hjälpte Leksand från en svacka innehållande nio raka förluster och en tränarsparkning till uppflyttning till SHL.

Enock spelades, förutom sin naturliga position som back, även som forward i kvalet och växte ut till en publikfavorit med sin uppoffrande spelstil.

Trots det stod det några dagar efter kvalsegern klart att karlskogingen inte skulle få följa med Leksand upp i högsta serien.

Nu fortsätter i stället karriären i division 1-toppklubben Hudiksvall och den kommer, efter det lyckade testet i kvalet, att göra det som forward.

– Jag skulle beskriva mig själv som en aggressiv hårt arbetande forward och jag känner redan några i laget. Dessutom har Hudik Hockey ett gott rykte i Hockeysverige. Så det känns mycket bra att flytta till Hudiksvall, säger Enock till klubbens hemsida.

– Vi har fått mycket goda vitsord på Hugo från flera kontakter i hockeyallsvenskan. Han omskolades från back till forward under slutet av förra säsongen i Leksand och kommer bidra med mycket fart och fläkt, kommenterar sportchefen Pär Langer.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.