Glada miner på drogfri avslutningsfest

Skola & utbildning
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Ett stort antal högstadielever samlades utanför Nya folkets hus.
Foto: Erik Lundh
Det var ett stort antal högstadieelever som tog sig till avslutningsfesten under torsdagen. Ingen fick gå förbi entrén utan att blåsa i alkoholmätaren. Det utlovades lotteri, tävlingar, lek, underhållning och hamburgare.

Efter en kort säkerhetsgenomgång med polis och räddningstjänst började man släppa in ungdomarna. Det var ett stort antal elever från Karlskoga tog sig till Nya folkets hus på torsdagskvällen.

En nästintill full busslast med elever från Degerfors anlände också till platsen. Det var elever från totalt fyra skolor som helt drogfritt tog del av de olika aktiviteterna som erbjöds.

Angelina Lindeman blåste grönt.
Foto: Erik Lundh

Baptistkyrkan höll koll på alla sportiga aktiviteter, förutom klätterväggen och de Segways man kunde låna. De ansvarade Boda Borg för.

Svenska kyrkan höll ansvaret för det som hände runt omkring. Förra årets succé Openmic, där vem som helst fick anmäla sig att uppträda på den lilla scenen som fanns på området, hade man återigen infört.

– Det har varit så många som anmält sig så de kommer uppträda nästan hela kvällen och det är ju jätteroligt, säger samordnare Kristin Adamsson.

Man hade i år valt att inte hyra in en kändare akt som skall uppträda, utan satsade i stället på just Openmic och några lokala akter.

– Det är svårt att boka något som alla gillar. Men när vi hade Openmic förra året så var det alltid ett gäng som tittade på.

Med en biljett i handen blev man bjuden på hamburgare och popcorn. Det skedde även försäljning av läsk och godis.

I år hade man ställt upp en ny hinderbana.

– Hinderbana har vi haft förut men denna är större och mycket säkrare.

Det fanns även speed shooting, där man sparkade en fotboll som hastigheten mättes på. Man fick också skuta fotbollar på en stor pricktavla. Några testade också på sumobrottning.

Tjejjouren var också på plats och hade information om sin verksamhet.

på kvällen var det discodags – närmare bestämt skumdisco. En DJ spelade och ut kom skummet porlande.

Enligt Folkhälsonämnden är en fest som denna oerhört viktig även ekonomisk för kommunen. Vid en socioekonomisk undersökning visades det att det med att man hindrar en person från att ha sin alkoholdebut på skolavslutningen för att det ska vara samhällsekonomiskt gynnsamt.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.